Necesitatea și scopul proiectului

Cluj-Napoca este municipiul de reședință al județului Cluj, iar conform recensământului din 2011, ca populație, este al doilea oraș al României1. Orașul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale și de afaceri din România. Se știe că marile orașe sunt centre educaționale care formează gândirea societății și, mai mult, tind să devină centre care influențează zona și țara, iar Biserica trebuie să fie prezentă, activă și relevantă în împărtășirea valorilor Împărăției lui Dumnezeu.

Chiar dacă orașul poate reprezenta o amenințare reală pentru sănătatea morală a societății, devenind un loc al decăderii morale, indecenței, îndoctrinării imorale, valorilor nesănătoase, violenței sau a faptelor odioase, Biserica lui Hristos trebuie să prezinte soluția pentru o asemenea societate bolnavă și să fie instrumentul folosit de Dumnezeu pentru transformarea ei.

Perspectiva biblică asupra misiunii urbane, pe de o parte, cât și provocările și oportunitățile orașului, pe de altă parte, reprezintă pentru biserica Vestea Bună motivația unei implicări holistice, active, relevante și intenționale.

Provocările și oportunitățile urbei noastre sunt variate, iar responsabiliatea noastră este să facem tot ce ne stă în putință pentru ajutorarea celor aflați în nevoi și a celor pierduți. Ne propunem să folosim paradigme noi în abordarea orașului cu Evanghelia și astfel să arătăm intenționalitate în prezentarea adevărului biblic.

Din aceste considerente, proiectul ,,O Nouă Casă – BVB” va avea ca scop principal crearea unui cadru adecvat pentru împărtășirea Veștii Bune, a Evangheliei, oamenilor din jurul nostru. Totodată, vom lua în considerare și alte forme de implicare locală și comunitară, mai precis pe planul educațional și pe cel social.

1.Institutul Național de Statistică din România.